BLOEMEN ILLUSTRATIE WORKSHOP // GEVORDERDEN


Tijdens de bloemen illustratie workshops gaan we een hele dag aan de slag rond de tafel met verse bloemen met als doel een tekening/illustratie te maken. Voor gevorderden ligt het accent op het experimenteren met verschillende materialen en hierdoor op het ontwikkelen van je tekenstijl. Ik ga er dan ook vanuit dat je een redelijk hebt leren tekenen, en dat je vrij makkelijk kunt schetsen.

 

Het eerste deel van de workshop heeft als doel om in korte tijd zoveel mogelijk ideeën te ontwikkelen voor je eindillustratie. Dit doen we via praktische oefeningen met verschillende materialen en technieken – denk aan potloden, houtskool, grafiet, verschillende pennen, markers, aquarelverf, oostindische inkt – en natuurlijk verschillende bloemen. Op deze manier hebben we ook een warming up van de belangrijkste basisvaardigheden (lijnen, archeren/weergeven van tonale waarde, compositie).

 

Tijdens het tweede deel van de workshop reflecteer je over je werk van het eerste deel, en bekijk je het werk van de andere deelnemers. Je maakt je keuzes en je ontwikkelt deze verder tot je eindillustratie. Aan het eind van de dag heb je een illustratie klaar om op te hangen of om te scannen voor een kaart/artprint/dessin.

 

Tekenervaring vereist.

 Op zaterdag 30 september 10:00-16:00 uur in het Regentessekwartier, Den Haag

Min 4 en max 6 deelnemers

EURO 95,- incl materialen


Meer weten of inschrijven?

Stuur even een mailtje naar info@manuelabianco.com